Farfalle cu fructe de mare


Ingrediente:

– farafalle (cca. jumatate de punga);
– 500-600 g cocktail fructe de mare;
– unt;
– usturoi;
– doua pahare cu vin alb;
– apa;
– sare;
– condimente ( foi de dafin, ienibahar, piper boabe, cimbru, oregano, busuioc, optional ardei iute).

Mod de preparare:

Se pun pastele si fructele de mare la fiert, in oale diferite. Fructele de mare le-am pus direct de la congelator in apa cand a inceput sa dea in clocot.

 Se adauga sare (cam o lingurita cu varf in fiecare cratita).

Cand s-au fiert fructele se iau de pe foc si se strecoara.
Separat intr-o cratita mai mare sau o tigaie incapatoare (eu am folosit una de teflon) se pune o felie de unt mai grosuta si se adauga usturoiul taiat bucatele impreuna cu foile de dafin, 2-3 boabe de enibahar ( nu se pune prea mult deoarece este foarte aromat), cateva boabe de piper si ardeiul iute. (Am folosit un ardei iute uscat. Se gasesc la supermarket).

Cand incepe sa se rumeneasca se adauga fructele de mare scurse de apa si restul de condimente (cimbru, busuioc si oregano, dupa gust).

Se stinge cu vinul si se lasa sa fiarba cateva minute.

Daca este nevoie se mai adauga apa ( eu am mai adaugat doua pahare) si se sareaza dupa gust. In loc de sare se poate folosi vegeta. Se lasa inca doua minute sa fiarba si se gusta pentru a potrivi gustul. Se mai poat adauga condimente daca este necesar.
Daca este gata, se adauga farafallele si se amestea bine pe foc potrivit.

Se poate manca cu sos de usturoi si salata verde si alaturi merge un vin alb, demisec.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s